Nieuwe training voor Praktijkbegeleider Boulanger niveau 4

15-04-2020

Acht scholen staan in de startblokken om met ingang van het schooljaar 2020/2021 te beginnen met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 (specialistenopleiding). De student krijgt één jaar les en praktijk. Wilt u praktijkbegeleider worden voor deze ambitieuze studenten? 


Erkenningsreglement
Om leerbedrijf te kunnen zijn, moet het bakkersbedrijf een praktijkbegeleider in dienst hebben die aantoonbaar vaardigheden heeft die ten minste gelijkwaardig zijn aan de opleiding van de student. Daarnaast dient de praktijkbegeleider minimaal 1 jaar ervaring te hebben met de inhoud van de opleiding. Voor de sector Horeca en Bakkerij hebben praktijkopleiders een diploma nodig en/of het vakinhoudelijk niveau dat minimaal gelijkwaardig is aan de opleiding van de student.


Aangezien Boulanger niveau 4 een nieuwe opleiding is, kunnen de eerste praktijkbegeleiders in ieder geval niet voldoen aan de eis om hetzelfde diploma te hebben. Acht adviseurs van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maken een werkwijzer om in de praktijk te kunnen vaststellen of de praktijkbegeleider voldoende ervaring en een gelijkwaardig vakinhoudelijk niveau heeft. 


Nieuwe training Praktijkbegeleider
Op verzoek van de NBOV en in afstemming met SBB wordt gewerkt aan een nieuwe training voor praktijkbegeleiders om bakkersbedrijven klaar te stomen om deze ambitieuze studenten te kunnen ontvangen en begeleiden. 

Bent u geïnteresseerd? Stuurt u dan een e-mailbericht aan info@nationalebakkerijacademie.nl 
U ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie.

Welke scholen bieden de opleiding aan?
Bij voldoende aanmeldingen van leerlingen starten de volgende scholen in schooljaar 2020/2021 met de opleiding:
  • ROC van Amsterdam
  • Summa College Eindhoven
  • Zadkine Rotterdam
  • ROC Horizon College Heerhugowaard
  • ROC Nijmegen
  • Scalda College Middelburg
  • mboRijnland Leiden
  • Curio (Singel) Breda
Bestaande leerbedrijven hebben een inlogcode. U kunt via deze link een erkenning aanvragen.